Over de Innoversity Challenge

De Universiteit Gent daagt al haar studenten en personeelsleden uit om het onderwijs van de toekomst mee vorm te geven.

Een platform om groepswerken beter te kunnen organiseren, een app die studenten in contact brengt met alumni uit interessante bedrijfssectoren, een ‘digital classroom’ waar studenten interactief kunnen deelnemen. Het zijn slechts enkele ideeën die het onderwijs een ware boost kunnen geven.

Met de Innoversity Challenge roept de UGent alle studenten en personeelsleden op om innovatieve ideeën te delen rond digitalisering in het onderwijs.

“Dagelijks ontmoet ik studenten en personeelsleden met een warm hart voor de UGent. Zij zijn de toekomst, en hun ideeën moeten ons onderwijsbeleid inspireren”, aldus rector Anne De Paepe. “Met de Innoversity Challenge daag ik iedereen uit om zijn of haar idee rond het onderwijs van de toekomst kenbaar te maken. En wie weet, misschien wordt jouw idee volgend jaar al in praktijk gebracht?”

De Innoversity Challenge aan de UGent gaat van start op 27 oktober 2015 en verloopt in verschillende fases.

Zo wordt voor elk idee een specifiek team samengesteld en getoetst door een team van onderwijsexperts, onder meer op originaliteit en haalbaarheid.

Wie de volgende ronde haalt, kan rekenen op professionele coaching om zijn of haar idee beter vorm te geven. We leren je ook hoe je je idee kan presenteren.

Uiteindelijk zullen de drie tot vijf beste ideeën vanaf volgend academiejaar van start gaan als proefproject aan de UGent. En wie weet, misschien wel met jouw betrokkenheid?

Voor de indieners van de winnende projecten ligt een mooi prijzenpakket klaar, waaronder een aanbevelingsbrief van de rector en een cadeaubon. We zorgen er ook voor dat jouw project intern aan de UGent en extern in de media de nodige aandacht krijgt.

Oproep rector Anne De Paepe

 

Tijdslijn

Tijdslijn-NL [2]

Bekijk de veelgestelde vragen over dit project…

Premium WordPress Themes